PROGRAMMA

 

 

 

2 JULI

BERGHAREN

 

BLACK BOTTLE RIOT

RAW FLOWERS — AMADO — SUGARTOOSH

 

CREATE AND ROCK YOURSELF

BLACK BOTTLE RIOT

RAW FLOWERS

BLACK BOTTLE RIOT KOMT NAAR ROCK-QUEST!

 

Black Bottle Riot is in maart 2008 opgericht in Cuijk, een dorp twintig kilometer ten zuiden van Nijmegen. Deze southern rock band bestaat uit Mike Sedee op slide en leadgitaar, Simon Snel met vocals, gitaar en mondharmonica, Jaap van den Berg op basgitaar en Mark op drums. De muziek van Black Bottle Riot (BBR) is duidelijk beïnvloed door fameuze bands als Lynyrd Skynnyrd, Allman Brothers en ZZ-top, maar je hoort ook classic rock invloeden van o.a. AC/DC, Thin Lizzy en Led Zeppelin. Een mooie mix van bluesy en stevige rock. BBR speelde enige tijd terug de pannen van het dak in het voorprogramma van Black Berry Smoke, een andere Southern Rock grootheid. Maar ze hebben ook gespeeld als support act van Pearl Jam, the Black Keys, Rival Sons, Black Stone Cherry en ZZ-Top. In 2015 was BBR de opening-act van Down the Rabbit Hole, bij ons om de hoek. Verder hebben ze zich ook al laten zien op de Zwatte Kros, Appelpop, Rockin’ Park, Noorderslag en in prominente rock zalen zoals Paradiso en Doornroosje maar ook in de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall. Het debuut van hun tweede album Soul in Exile hebben ze ten gehore kunnen brengen bij Mathijs in de DWDD. In 2015 hebben ze hun derde album Indigo Blues gelanceerd. In het muziekblad de Gitarist werd  hierover opgemerkt: “Op III: Indigo Blues komt Black Bottle Riot opvallend veelzijdig voor de dag. Hierdoor is de bluesy hardrock van het Nijmeegse kwartet spannender dan ooit.” Of zoals Rockmuzine schreef: “Black Bottle Riot is op alle fronten stevig gegroeid, muzikaal, tekstueel, maar de band klinkt vooral veel doorleefder. Black Bottle Riot mag trots zijn op haar derde album, ‘III: Indigo Blues’ is een volwassen album van een zelfbewuste, zeer getalenteerde band. Lovende kritieken dus. Een reden te meer om naar deze jongens te komen luisteren in ons prachtige Bergharen, waar ze de slotact verzorgen van het eerste Rock-Quest festival op 2 juli 2016. Hun optreden start om 21.00 uur.

 

WEBSITE BLACK BOTTLE RIOT

RAW FLOWERS KOMT NAAR ROCK-QUEST!

 

Een "perfecte fusie van blues en rock met subtiele slide guitar en bovenal ijzersterke zang”, schreef de pers (3voor12) over het titelloze debuutalbum van Raw Flowers in 2014. Het belandde in het lijstje van beste Gelderse releases van dat jaar. Momenteel is Raw Flowers een tweede langspeler met wederom tien pareltjes aan het opnemen, die later in 2016 gaat verschijnen. Wie zijn Raw Flowers nu eigenlijk? Lawrence Mul  doet de zang en speelt gitaar, Paul van Diersen speelt gitaar en zingt, Clemens Mul bast en Ilja Vaags drumt. Live staat de band rond frontman Lawrence Mul zijn mannetje. Raw Flowers speelde direct vanaf dag nul al op een hele rij podia en festivals in het land, zoals Zwatte Kros, Oranjepop Nijmegen, Paaspop Zieuwent, Bevrijdings-festival Wageningen en Manana Manana. Deze veelzijdige band met zijn A-hoekse roots speelt op 2 juli om 20.00 uur in onze mooie Bergharen op het Rock-Quest festival.

 

WEBSITE RAW FLOWERS

AMADO

STENNES

THE GOOCH

THE NAKED SWEAT DRIPS

SUGARTOOSH

MARINUS G. DE VALK

DAAN VAN HAREN

AMADO KOMT NAAR ROCK-QUEST!

 

Amado is in 2012 afgestudeerd aan de Herman Brood Academie in zang. De afgelopen jaren heeft hij in vier verschillende bands gezeten en met deze bands intensief rondgetoerd door Nederland en België.

 

Sinds november 2014 is Amado als popmuzikant verder gegaan, dit resulteerde in een eigen geschreven en gecomponeerd album geheten: “Falling From The Sky”. Grote inspiratiebronnen zijn onder andere Kurt Vile, Jack Savoretti, Kings of Leon en Rival Sons.

 

Met zijn soloprogramma, “Falling From The Sky, bestaande uit een set van 30 minuten, heeft hij al vele optredens gegeven in en rondom Amsterdam en stond hij vorige zomer op diverse festivals in Nederland.

 

AMADOMUSIC.NL

STENNES KOMT NAAR ROCK-QUEST!

 

Stennes is een bluesrock band uit Afferden en bestaat uit Nard van Dinteren (zang/gitaar), Jeroen de Heuvel (orgel), Nard Dekkers (bas) en Bram van den Heuvel (drums). In deze tijd van gemaakte popsterren, waarbij een liedje samengesteld wordt door 9 à 10 songwriters, zijn er gelukkig nog bands die het ouderwets aanpakken. Stennes is er hier een van.

 

Ze maken met passie en gevoel een stevige pot bluesrock zoals dat alleen in de jaren zestig en zeventig werd gedaan. In 2013 won Stennes de Maas & Waalse bandwedstrijd “Pocketpop" en het trio werd uitgebreid met een vierde bandlid (voor achter het orgel). Momenteel is Stennes bezig met het schrijven van nieuwe nummers en de eerste EP is in de maak.

 

YOUTUBE STENNES

THE GOOCH KOMT NAAR ROCK-QUEST!

 

Raggende gitaren, funky basloopjes, psychedelisch samenspel en een bonk van energy. Dat is in het kort waar de The Gooch uit Oss en Schaijk voor staat. De band wordt gevormd door drummer Pim van Hout, zanger-gitarist- Bram van Zuijlen, basgitarist Stefan van Helvoirt en zanger-gitarist Max Berns.  In 2013 zag hun album, getiteld Eyes Wide Shut, het levenslicht, een verhaal over illusie, onwetendheid en protest waarin beukende riffs de spannende rode draad vormen.

 

Soms hoor je iets doorklinken dat je doet denken aan Navarone, het zal de Bergharense rockers deugd doen. The Gooch is een prachtige veelzijdige rockband. Het luisteren meer dan waard. Kom op tijd naar Bergharen want deze jonge gedreven Brabantse rockers zullen Rock-Quest openen om 14.30 uur.

 

YOUTUBE THE GOOCH

THE NAKED SWEAT DRIPS KOMEN NAAR ROCK-QUEST!

 

The Naked Sweat Drips, winnaar van de Roos van Nijmegen 2013, is van oorsprong afkomstig uit het Brabantse Boxmeer. Deze jonge zeskoppige band timmert al enige tijd aan de weg en wil in 2016 de wereld veroveren, te beginnen medio juni op Mañana Mañana in Hummelo en op 2 juli in ons eigen Bergharen. De Nederlandse webzine 3voor12 Gelderland schreef over de band: "Gedurfde gitaarmelodieën, beestachtige drums en goed getimede breaks: het is een feest om te luisteren en kijken naar deze getalenteerde muzikanten."

 

Naar wie gaan we kijken en luisteren? Naar frontman Stefan Kollee. Hij schrijft de teksten van The Naked Sweat Drips. Tijdens de optredens zorgt hij voor een levendige performance, Jim Morrison indachtig, en is de energieke spil op het podium. Winand Derks van de Ven speelt slaggitaar en volgens de band klinkt dat als het gebrul van een '67 Pontiac GTO 6,5 liter motor, versterkt door een oude transistorradio. Rick Veldkamp speelt de bas en is de muzikale rots in de branding van the band. De leadgitaar wordt gespeeld door Kristian Strik. Strik speelt uitsluitend op off-set gitaren en andere vreemde snaarinstrumenten, waarbij hij melodieuze gitaarpartijen met vurige riffs combineert. Het woest klinkende Hammond-orgel, dat de band mede zijn unieke sound geeft, wordt bestuurd door Luc Jeuken. The Naked Sweat Drips wordt gecomplementeerd door Jimmi Vos, de drijvende kracht achter de drums en band.

 

WEBSITE THE NAKED SWEAT DRIPS

SUGARTOOSH KOMEN NAAR ROCK-QUEST!

 

Met het mes tussen de tanden sleuren ze je mee in hun groovende mix van grunge en stonerrock ‘n’ roll. Sugartoosh speelde al op de Zwarte CROSS, Paaspop, Polderpop en deed o.a. de support voor Navarone in de Dru en Wallace Vanborn in Merleyn. “Sugartoosh heeft aangetoond dat de Achterhoek te klein is. Hun hele show was een enorm pluspunt van de avond.”(3v12 Merleyn). De band deed mee aan de Popronde in 2013 en heeft ook in de radioshows van Sander Guis en Bert van Lent op 3FM gespeeld. In 2014 is in eigenbeheer het debuutalbum “Who ‘ll drive” uitgebracht. “Gewoon inpluggen die gitaar, en gaan. Dit is muziek zoals ze bedoeld is” (Rockportaal).

 

De titel spreekt voor zich. Ieder optreden is dé vraag: “Wie wil zich vandaag opofferen om de bandbus te rijden?”. Sugartoosh wordt gevormd door Luuk Penterman,  leadzang en gitaar, Rick Penterman, gitaar en zang, Joep Lankveld, bas en zang en Daan Wopereis op drums. Sugartoosh is diep geworteld in het Achterhoekse zand met haar rauwe, gruizige, stampende en stevige rock, overgoten met een stukje blues en een vleugje stoner muziek zonder poespas, gewoon zoals muziek bedoeld is. Oftwel de ideale festivalband!” Wil je dat meemaken. Kom naar ons mooie Bergharen en geniet vanaf een uur of zeven van deze pure, ruige rockers zonder fratsen.

 

WEBSITE SUGARTOOSH

MARINUS G. DE VALK KOMT NAAR ROCK-QUEST!

 

De van oorsprong uit Balgoij, maar al jaren in Nijmegen woonachtige troubadour Marinus G. de Valk is mede oprichter van Nijmeegs meest eigenzinnige chansoncollectief La Très Illustre Compagnie Du Chat Noir. Als solo-artiest heeft hij begin dit jaar zijn debuut album Het Leven In Lage Kwaliteit uitgebracht bij het Nijmeegse platenlabel Kroese. Het Leven in Lage Kwaliteit is een intieme, gortdroge blik in het hoofd van deze zonderlinge man. Er staan oprechte liedjes op met een harde kern van waarheid, maar met ruimte voor een glimlach. Nietsontziend, ontwapenend, rafelig, maar ook stilistisch geperfectioneerd.  In dit zogenaamde lo-fi album staan zijn poëtische teksten centraal, omlijst door passende muziek. Zelf speelt Marinus G. de Valk piano en harmonium, terwijl verschillende muzikale vrienden (van du chat noir en navarone) elk hun steentje bijdragen. Wie zal hij daarvan meenemen naar Bergharen. We zullen het zien op 2 juli vanaf 18.30 uur op het Questpodium. Spannend!

 

WEBSITE MARINUS G. DE VALK

DAAN VAN HAREN KOMT NAAR ROCK-QUEST!

 

Daan van Haren, geboren in een muzikale familie in het Maas en Waalse Balgoij, is een multi-artiest. Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht is hij naast zanger en songwriter ook mede-oprichter en gitarist van Franse chansoncollectief La Très Illustre Compagnie du Chat Noir, producer van The Hubschrauber (indieband uit Nijmegen) en werkt hij als solo-artiest Dan Hair aan zijn debuut solo-album 'Living in the Night'. In Bergharen geeft hij ‘acte de présence’ op 2 juli om 16.55 uur op het Questpodium met Dan Hair & the extensions.